Ghí neboli přepuštěné máslo nebo také šmelc je čistý mléčný tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda a vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni. Ghí má vysoký kouřový bod, který se pohybuje okolo 240 °C, při pečení nebo smažení nedochází k přepalování. Použití: Ghí má velmi podobné využití... Celý popis

Koupit za 229 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Ghí neboli přepuštěné máslo nebo také šmelc je čistý mléčný tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda a vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni. Ghí má vysoký kouřový bod, který se pohybuje okolo 240 °C, při pečení nebo smažení nedochází k přepalování.

Použití: Ghí má velmi podobné využití jako klasické máslo. Skvěle se hodí na základy polévek, omáček a jíšek. Použijte ghí při restovaní zeleniny, nebo jím pokrmy naopak na závěr potřete, na zjemnění chuti. Ghí si můžete vzít s sebou i když cestujete, protože jej není nutné uchovávat v lednici.

Administrativní zařazení: Máslo - čistý máselný tuk
Složení: Bezvodý máselný tuk 99,5%.
Země původu: Česká republika
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Skleněná dóza se šroubovacím víčkem.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grizly
Hmotnost 500 g
Druh Ghí